Interviews

Op deze pagina’s komen interviews die bij VanVelzen zijn afgenomen de afgelopen jaren. Klik op de soort interviews (ingescande, uitgetypte of audio/video) om de pagina met dat soort interviews te openen. Hieronder staat nog wel het door VVF afgenomen interview met VanVelzen. We vullen dit deel zo spoedig mogelijk verder aan, heb jij nog interviews liggen die hier niet tussen staan? Mail dan naar info@vanvelzenfans.nl en dan kunnen wij zorgen voor zo een groot mogelijk assortiment aan de afgegeven interviews.

Interview met VanVelzenFans.nl (2010)

We hadden het al een hele tijd geleden aangekondigd; het interview namens VVF.nl met Roel van Velzen himself. Door drukke schema’s lukte het in het begin niet om een datum te prikken, maar uiteindelijk hadden we een datum gevonden in vorige week zaterdag. Daar hebben we de door fans ingestuurde vragen kunnen stellen. Nieuwsgierig? Hieronder het interview!

Wat zou je nooit aan jezelf willen veranderen?
“Ik denk mijn intuïtie, die stelt me maar zelden teleur dus daar ben ik heel erg blij mee. Bijvoorbeeld een beslissing om aan The Voice mee te doen, dat voelde gewoon goed. Ook al wist ik dat het een risico zou zijn, het programma kan ook floppen en dan zit ik er ook net zo hard in en aan vast. Mijn intuïtie is iets wat me helpt bij het nemen van alle beslissingen, dat is niet iets wat ik zou willen veranderen, of in ieder geval niet kwijt zou willen.”

Wat voor saus heb je het liefst bij je patat?
“Ik at vroeger altijd oorlog. Dus pinda saus en mayonaise, maar ik ben een grote Heinz Ketchup fan dus als ik tegenwoordig frietjes eet en je wil een beetje gezond doen dan kun je beter geen pinda saus en mayonnaise nemen dus dan is het ketchup. Maar dan wel Heinz.”

Als je met de band in 1 huis zou wonen, wat zou dan de taakverdeling in klusjes zijn?
“Oke… Xander zou de financiën doen en ik denk dat ik zou koken. Ralf heeft net een nieuw bestelbusje gekocht dus die zou dan de boodschappen doen met mijn boodschappenlijstje. Jimmy die is wel voor de gezelligheid dus die zou zorgen dat er een dvd’tje is en dat er wat drankjes in huis zijn en dat er een kaarsje aangestoken word, en Simon….”
Het gaat wel om de klusjes hè, de vervelende dingen!
“Nouja ik vind schoonmaken niet eens zo erg, maar dan zou ik het wel met z’n allen doen.. Muziek aan en dan in een dag erdoorheen rausen!”

Hoe had je geheten als je een meisje was?
“Judy.. dus thank God!”

Wat is het gevaarlijkste wat je ooit hebt gedaan?
“Ik heb wel eens ge-wildwater raft, maar ik weet niet of dat echt gevaarlijk was, voor mijn gevoel was dat heel gevaarlijk toen maar iedereen deed het. Maar dat was niet mild water kanoën maar echt wild water kanoën, dan dacht ik wel als je nu met je kop op de stenen komt dan is het wel klaar. Ik heb wel ook een keer gezwommen achter een boot aan en toen ging de motor aan, dat vond ik heel eng toen. Dat ik dacht als ik nu de propellor wordt in gezogen is het ook klaar, maar het bleek later dat dat beveiligd was. Maar dat was in ieder geval wel een moment dat ik even doodsangst voelde. Voor de rest mijd ik gevaarlijke dingen. Ik werd een keer door mijn collega’s van de Crazy Pianos echt zeg maar de Goliath in geduwd, en toen was er een hele lange rij dus toen dacht ik ik ga er niet in maar ik ga ook niet in m’n eentje daarbuiten staan wachten dus ik loop wel mee in de rij en dan ga ik er op het laatst moment uit, maar daar kon je dus niet meer uitstappen…. Hans Vorstenbosch, mijn muziekvriendje zat naast me en hij herinnert me er nog wel eens aan, dat ik zijn knie beet pakte en heel hard “wááróm doen we dííít?!” riep net voordat we de diepte in doken. Maar voor de rest vermijd ik dat soort dingen, attractieparken enzo.”

Wat is de vreemdste plek waar je ooit in slaap bent gevallen?
“In de kleedkamer is natuurlijk op de meest onmogelijke plek. Ik kan ook wel in een vliegtuig zitten en dan voordat we opstijgen al slapen, dat Marloes nog spulletjes bovenin aan het doen is en dat ik al slaap. Dus slechte landing, goede landing, slecht weer, goed weer, maakt niet uit. ‘s Nachts, overdag, als we vliegen dan slaap ik. En ja, dat kunnen een heleboel mensen niet maar ik dus wel.”

Welke mannelijke eigenschap heb je totaal niet?
“Het zintuig navigeren, althans, dat hoort een mannelijke eigenschap te zijn.”

Wat is het eerste wat je doet als je opstaat?
“De wekker op snooze drukken. En daarna, als ik echt m’n bed uit ga dan loop ik richting het koffiezet-apparaat of de waterkoker. Badjas aan, ik vind het lekker om altijd mijn eerste uur even in een badjas door te brengen.”

Wat staat er standaard in je koelkast?
“Een fles champagne, niet omdat er zo vaak iets te vieren valt. Maar ik vind niet dat áls er dan iets te vieren valt je nog de moeite moet nemen om er een te kopen en dan nog twee uur wachten voor dat ‘ie koud is. En verder heel veel sausjes, ik ben een sausjes man. Naast ketchup ook samba-saus en al die sausjes. Het is natuurlijk niet het barbeque-seizoen maar daar ben ik wel van.”

Wat is het meest beluisterde nummer in je iTunes / iPod / iPhone?
“Dat is No Tomorrow van Orson. De nummers die bij de hoogste ranking staan, dus met de meeste sterretjes, daar heb ik wel de pauze- in- en uitloop muziek van de theatershow van gemaakt met The Feeling, Orson, Keane, Bertolf etc. Ik denk dat mijn meest geluisterde liedje een liedje van The Feeling is, maar dan de bonustrack (Miss You). En anders If I ever lose my faith in you (Sting), die heb ik ook wel een tijdje op repeat gehad omdat dat gewoon zo’n positief, fijn nummer is.”

Heb je (ooit gedacht aan) tattoo’s of piercings?
“Nee. Da’s nooit een serieuze optie geweest. Dat is niet mijn ding, mijn lichaam is mijn lichaam en ik ga niet zo ver dat ik zeg van My body is my temple of zoiets maar ik ben daar in lijn met de vraag “Wat is het gevaarlijkste wat je ooit hebt gedaan?” een grote schijtluis in, gewoon bang dat ik er spijt van krijg. Je zal ook nooit ringen zien, of kettingen of armbanden. Ik heb alleen m’n horloge.”

Wat voor ringtones heb je?
“Als mijn meisje belt hoor je I love it when you call (the Feeling), en als de rest belt is het the Darkness (I believe in a thing called love), en dan heb ik het zo geknipt dat het begint bij de breakdown (2:49) en dan de solo. En als Hans Vorstenbosch belt dan hoor je de fietsbellen-solo van Bicycle race (1:45).

Bewaar je fan-cadeautjes als brieven en tekeningen?
“Ja, daar is een apart archief voor. Ik heb wel eens een paar keer dat ik heel veel t-shirts gekregen had, waarvan ik dan op een gegeven moment een stapel van had met de vraag: ga ik hier ooit nog iets mee doen? En toen heb ik een selectie gemaakt van de leukste drie, en de rest nadat ik overal een foto van had gemaakt toch maar weg gegooid. Maar mijn moeder houdt een archief bij en daar belandt echt alles, alle knipsels en cadeautjes maar echt shirts en knuffels die teveel ruimte in gaan nemen, nouja, ik woon niet in een villa waar ik dat allemaal kwijt kan.”

Wat is het leukste wat je ooit voor je verjaardag hebt gekregen?
“Een drumstel, toen ik 15 werd. Toen had ik zelf wat geld gespaard, en toen kreeg ik van m’n beide ouders wat geld en toen kon ik een echt goed drumstel kopen. Een Tama Rockstar, geloof ik. Dat was wel een verjaardag om nooit te vergeten. ‘t is natuurlijk jammer omdat je weet wat je krijgt maar het is wel heel leuk als je zoiets al heel lang wil om het dan ook echt te krijgen. Hoewel de rolschaatsen toen ik 8 werd, daar was ik ook super blij mee!”

Kun je voor VanVelzenFans.nl nog één keer uitleggen waarom het VanVelzen zónder spatie is?
“Omdat er al zoveel VanVelzen’s zonder spatie zijn! Maar VanVelzen is de artiesten naam, dus dan hoort de V er ook als hoofdletter bij, niet dat het als achternaam wordt gebruikt als in Meneer van Velzen, dan is Meneer met een hoofdletter en van met een kleine letter. Dus het is VanVelzen, niet Meneer van Velzen of de band VanVelzen of VanVelzen en band maar gewoon VanVelzen als merknaam bijna. VanVelzen is het merk, en als die optreden dan krijg je altijd met band. Roel van Velzen is de persoon.”


Audio & video interviews Ingescande interviews Uitgetypte interviews